Estimating greenhouse gases and ammonia emissions from irrigated agricultural systems (fruit tree crops and forage crops)

  1. VILARRASA NOGUÉ, MARTA
Dirigida por:
  1. María Rosa Teira Esmatges Directora
  2. Josep María Villar Mir Codirector

Universidad de defensa: Universitat de Lleida

Fecha de defensa: 05 de junio de 2020

Tipo: Tesis

Teseo: 622573 DIALNET

Resumen

Les pràctiques agrícoles tenen un efecte sobre les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle (GEH) i la volatilització d'amoníac. L'objectiu general d'aquesta tesi doctoral ha estat buscar estratègies agronòmiques de gestió de la dosi de nitrogen (N), tipus de fertilitzant, sistema de reg, etc., per mantenir la producció minimitzant les emissions. Aplicar 100 kg N ha-1 juntament amb el 100% de les necessitats hídriques del cultiu, no va incrementar les emissions de GEH i va tendir a augmentar la producció en un cultiu d'oliveres súper-intensiu. En un cultiu de presseguers, aplicar 50 kg de N ha-1 fins a l'enduriment de l'os (temps de fertirrigació més curt) va incrementar la producció de préssecs sense augmentar les emissions de GEH. Incorporar pellofa d'arròs en la formació del cavalló en sòls amb propietats limitants, juntament amb reg per degoteig subterrani, no va incrementar significativament les emissions de GEH i va potenciar el creixement dels presseguers. En clima mediterrani, aplicar purí porcí en pre-sembra i N mineral post-dalls aconseguiria bones produccions minimitzant la volatilització en raigràs. Las prácticas agrícolas tienen efecto sobre las emisiones de gases de efecto invernadero (GEI) y la volatilización de amoniaco. El objetivo general de esta tesis doctoral ha sido buscar estrategias agronómicas de gestión de la dosis de nitrógeno (N), tipo de fertilizante, sistema de riego, etc., que permitieran mantener la producción minimizando las emisiones. Aplicar 100 kg N ha-1 junto con el 100% de las necesidades hídricas del cultivo, no incrementó las emisiones de GEI y tendió a aumentar la producción en un olivar súper-intensivo. En un cultivo de melocotonero, aplicar 50 kg de N ha-1 hasta el endurecimiento del hueso (tiempo de fertirrigación más corto) incrementó la producción de melocotones sin aumentar las emisiones de GEI. Incorporar cascarilla de arroz en la formación del caballón en suelos limitantes para el cultivo, junto con riego por goteo subterráneo, no incrementó significativamente las emisiones de GEI y potenció el crecimiento de los melocotoneros. En clima mediterráneo, aplicar purín porcino en pre-siembra y N mineral post-corte permitiría conseguir buenas producciones minimizando la volatilización en raigrás. Agricultural practices have an effect on greenhouse gas (GHG) emissions and ammonia volatilisation. The main objective of this Ph.D. thesis was to assess agronomic strategies of nitrogen (N) dose, fertiliser type, irrigation system, etc. management, that would keep production while reducing emissions. Applying 100 kg N ha-1 together with 100% of the crop's water needs, did not increased GHG emissions and tended to increase production in a super-intensive olive orchard. In a peach orchard, applying 50 kg of N ha-1 until pit hardening (shorter fertigation timespan) increased the production of peaches without increasing GHG emissions. Incorporating rice husk in the formation of the ridge in soils with limiting conditions for cultivation, along with subsurface drip irrigation, did not significantly increase GHG emissions and enhanced the growth of peach trees. Under Mediterranean climate, applying pig slurry at pre-sowing and mineral N after the ryegrass cuts would achieve good production minimising volatilisation.