Metabolismo de compuestos fenólicos en olivas y estudio de aceites de oliva singulares de la provincia de Lleida

  1. Casanovas Castro, María
Dirigida por:
  1. Maria Alba Macia Puig Directora
  2. María Paz Romero Fabregat Directora

Universidad de defensa: Universitat de Lleida

Fecha de defensa: 19 de julio de 2012

Tribunal:
  1. Jordi Graell Sarlé Presidente
  2. Manuel Suarez Recio Secretario/a
  3. Agustí Romero Aroca Vocal

Tipo: Tesis

Teseo: 328357 DIALNET lock_openTDX editor

Resumen

L’oli d’oliva conté una sèrie de compostos minoritaris que s’ha demostrat que tenen efectes beneficiosos per la salut i és per això que el seu estudi ha generat gran interès. A aquesta tesi s’ha profunditzat en el coneixement de la fracció fenòlica de l’oliva, concretament en les rutes metabòliques de síntesi i degradació dels compostos fenòlics durant el desenvolupament i la maduració del fruit, segons la varietat, tipus de cultiu (ecològic o convencional) i zona de producció al llarg de dues campanyes, així com la implicació de l’enzim glucosidasa en aquest procés. A més, s’ha fet un estudi plurianual d’olis que podrien ser utilitzats per diversificar l’oferta d’aquest producte, com olis de producció ecològica de la varietat Arbequina de la zona de Lleida i d’altres varietats secundàries, difoses i locals que en els últims anys han caigut en desús.