Calidad del tomate fresco cortado tratado por pulsos de luz (pl)

  1. VALDIVIA NAJAR, CARLOS GUILLERMO
Dirigida por:
  1. Robert C. Soliva Fortuny Director
  2. Olga Martín Belloso Directora

Universidad de defensa: Universitat de Lleida

Fecha de defensa: 15 de septiembre de 2017

Tribunal:
  1. Rafael Pagán Tomás Presidente/a
  2. Pedro Elez Martínez Secretario
  3. María Consuelo González Martínez Vocal

Tipo: Tesis

Teseo: 536669 DIALNET

Resumen

El tomàquet és una de les hortalisses més cultivades i amb molta importància econòmica al voltant del món. Tant l’alt valor nutritiu com la seva frescor han influït en la creixent demanda de tomàquet fresc tallat. No obstant això, durant el processament mínim del tomàquet es poden desenvolupar la reducció i pèrdua de moltes de les seves característiques. Els tractaments per llum polsada (PL) han mostrat resultats positius en la inactivació microbiana i un baix impacte en les característiques fisicoquímiques i nutricionals d’alguns aliments frescos tallats. Per això, l’objectiu principal en aquest treball va ser l’avaluació dels efectes dels PL sobre la qualitat total del tomàquet fresc laminat. De forma general es pot concloure que els tractaments de llum van ajudar a incrementar la qualitat del tomàquet tallat, mantenint el seu contingut de fitonutrients, allargant la seva vida útil i millorant els seus atributs sensorials durant l’emmagatzematge. El tomate es una de las hortalizas más cultivadas y de suma importancia económica a nivel mundial. Su elevado valor nutritivo y características organolépticas han generado una creciente demanda de alimentos procesados que mantengan las propiedades del producto fresco. Sin embargo, el procesado mínimo del tomate puede ocasionar la disminución y pérdida de muchas de sus propiedades. Los tratamientos por pulsos de luz (PL) han demostrado buenos resultados en la inactivación microbiana con un bajo impacto en las características fisicoquímicas y nutricionales de algunos alimentos frescos cortados. De este modo, el objetivo primordial de este trabajo fue evaluar los efectos de los PL en la calidad global del tomate fresco cortado. De manera general, se puede concluir que los tratamientos de PL ayudaron a incrementar la calidad del tomate cortado, manteniendo su contenido de fitonutrientes, prolongando su vida útil y mejorando sus atributos sensoriales durante el almacenamiento. El tomàquet és una de les hortalisses més cultivades i amb molta importància econòmica al voltant del món. Tant l’alt valor nutritiu com la seva frescor han influït en la creixent demanda de tomàquet fresc tallat. No obstant això, durant el processament mínim del tomàquet es poden desenvolupar la reducció i pèrdua de moltes de les seves característiques. Els tractaments per llum polsada (PL) han mostrat resultats positius en la inactivació microbiana i un baix impacte en les característiques fisicoquímiques i nutricionals d’alguns aliments frescos tallats. Per això, l’objectiu principal en aquest treball va ser l’evacuació dels efectes dels PL sobre la qualitat total del tomàquet fresc laminat. De forma general es pot concloure que els tractaments de llum van ajudar a incrementar la qualitat del tomàquet tallat, mantenint el seu contingut de fitonutrients, allargant la seva vida útil i millorant els seus atributs sensorials durant l’emmagatzematge.