Nanoemulsions as delivery systems of food ingredientsImproving food safety and functionality

  1. Salvia Trujillo, Laura
Dirigida por:
  1. Robert C. Soliva Fortuny Director
  2. Olga Martín Belloso Directora

Universidad de defensa: Universitat de Lleida

Fecha de defensa: 27 de marzo de 2014

Tribunal:
  1. Jaume Puy Llorens Presidente
  2. José Manuel Barat Baviera Secretario/a
  3. Antonio Soares Vicente Vocal

Tipo: Tesis

Teseo: 398582 DIALNET lock_openTDX editor

Resumen

Les nanoemulsions es consideren una excel·lent manera d’incorporar compostos lipòfils actius en aliments degut a les seves propietats específiques. L’objectiu d’aquesta tesi fou estudiar els factors que afecten les propietats fisicoquímiques i de funcionalitat de les nanoemulsions com a portadores d’antimicrobians (olis essencials) o compostos bioactius (?-carotè). D’una banda, el mètode de fabricació i els paràmetres de processat, així com la concentració dels seus components i el tipus d’oli essencial van afectar significativament la mida de partícula de les nanoemulsions. Així, es van obtenir nanoemulsions amb una mida de partícula inferior als 10 nm, les quals van presentar una major activitat antimicrobiana que les emulsions convencionals. D’altra banda, les nanoemulsions van presentar una major y més ràpida digestibilitat in vitro de l’oli que les emulsions convencionals, i per tant, una major bioaccessibilitat del ?-carotè. La present investigació representa un important avenç per a l’ús de les nanoemulsions en aliments.